Haber

TBB Başkanı Sağkan’dan Diyarbakır’da Kahramanmaraş’ta meydana gelen depremlere ilişkin açıklama

Türkiye Barolar Birliği (TBB) Başkanı Erinç Sağkan, Kahramanmaraş’ta meydana gelen depremlerle ilgili “Binaların yıkımını yapan müteahhitler, yapı denetim şirketleri ve hataların sorumluları hakkında suç duyurusunda bulunacağız. imarla ilgili olarak yapılmıştır.”

Diyarbakır Barosunu ziyaret eden Sağkan, Baro Başkanı Nahit Eren ve yönetim kurulu üyeleriyle bir araya geldi.

Sağkan, burada yaptığı açıklamada, Diyarbakır’da 3, ülke genelinde ise 100 meslektaşının beyin sarsıntısı sonucu hayatını kaybettiğini söyledi.

TBB ve ülkedeki baroların depremin ilk anından itibaren arama kurtarma çalışmaları ve yardım faaliyetlerinde aktif görev üstlendiğini kaydeden Sağkan, “Aynı zamanda bizim için en önemli olan, hukuk teşkilatlarını sorgulamak, yanlışları ortaya çıkarmak ve hukuki sürecin etkin bir şekilde işlemesi ile sorumluların tespiti ve cezalandırılması için çalışmalar yapmak görevleri arasındadır.” dedi.

Sağkan, “TBB ve barolar olarak bina yıkımı yapan müteahhitler, yapı denetim şirketleri ve imarla ilgili yapılan hataların sorumluları hakkında suç duyurusunda bulunacağız. Soruşturma ve kovuşturma süreçlerini de etkin bir şekilde takip edeceğiz. ” sözünü kullandı.

Sosyal medyada yer alan Eren, merkez Yenişehir ilçesinde çöken Galeria İş Merkezi’nin üzerindeki sitenin enkazında yaşamını yitiren avukat Serhan Özdemir’in, sütunları kestikleri gerekçesiyle dava açtığını söyledi. Binanın altındaki işyerleri. Bu konuda herhangi bir duyuru veya dava bulunmamaktadır” dedi.

haber-adakli.xyz

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu