Ekonomi

Marathon Petroleum hisseleri kazanç ve gelir artışıyla yükselişe geçti

FINDLAY, Ohio – Marathon Petroleum Corp. (NYSE:MPC) bugün analist beklentilerini aşan ilk çeyrek kazançlarını açıkladı. 2.58 dolar olarak açıklanan EPS, analist tahmini olan 2.51 doların 0.07 dolar üzerinde gerçekleşti. Şirketin bu çeyrekteki geliri de 32,01 milyar $’lık beklentiye karşılık 33,21 milyar $ ile konsensüsün üzerinde gerçekleşti.

Kazanç açıklamasının ardından MPC hisseleri +%0,49’luk mütevazı bir artış kaydetti.

Şirketin ilk çeyrekte MPC’ye atfedilebilen net geliri 937 milyon dolar ya da seyreltilmiş hisse başına 2,58 dolar olarak gerçekleşirken, geçen yılın aynı çeyreğinde bildirilen 2,7 milyar dolar ya da seyreltilmiş hisse başına 6,09 dolara kıyasla düşüş gösterdi. Şirket tarihinin en büyük planlı bakımını içeren zorlu bir çeyreğe rağmen, düzeltilmiş FAVÖK bir önceki yıla göre 5,2 milyar dolardan 3,3 milyar dolara geriledi.

CEO Michael J. Hennigan bu çeyrekte elde edilen başarılarla ilgili olarak şunları söyledi: “İlk çeyrekte ekibimiz, en büyük dört rafinerimiz de dahil olmak üzere MPC tarihindeki en büyük planlı bakım çeyreğini güvenli ve başarılı bir şekilde tamamladı.” “Bu bizi yaz seyahat sezonunun yüksek talebini karşılayacak şekilde konumlandırıyor. Ayrıca, orta akım büyüme stratejimizi disiplinli organik yatırımlar ve hedefli satın almalar yoluyla ilerletiyoruz.”

Faaliyetler açısından bakıldığında, Rafinaj ve Pazarlama (R&M) segmenti düzeltilmiş FAVÖK’ü 2024’ün ilk çeyreğinde 1,9 milyar dolar olarak gerçekleşirken, bir önceki yılın ilk çeyreğinde bu rakam 3,9 milyar dolardı. Bu düşüş temel olarak daha düşük piyasa crack spreadleri ve daha düşük iş hacimlerinden kaynaklandı. Ancak Orta Akım segmenti, düzeltilmiş FAVÖK’ün bir önceki yılın aynı dönemindeki 1,5 milyar dolardan 1,6 milyar dolara yükselmesiyle iyileşme gösterdi.

Marathon Petroleum ayrıca, ilk çeyrekte hisse geri alımları ve temettüler yoluyla yaklaşık 2,5 milyar dolar iade ederek hissedarlara sermaye geri dönüşünü vurguladı. Şirket, hissedarlara sermaye geri dönüşü konusundaki kararlılığını vurgulayarak 5 milyar dolarlık ek hisse geri alım yetkisini duyurdu.

3. parti reklam. Investing.com’un sunduğu veya önerdiği bir teklif değildir. Feragat detaylarına buradan bakın veya reklamları kaldırın

İleriye dönük olarak şirket, Los Angeles rafinerisindeki altyapı yatırımları, Galveston Bay rafinerisinde yeni bir distilat hidrotreater ve Marcellus ve Permian havzalarındaki orta akım projeleri de dahil olmak üzere stratejik büyümeye odaklanıyor. Bu girişimler MPC’nin operasyonel verimliliği ve hissedar değerini artırmaya yönelik devam eden çabalarının bir parçasıdır.

Bu makale yapay zekanın desteğiyle oluşturulmuş, çevrilmiş ve bir editör tarafından incelenmiştir. Daha fazla bilgi için Şart ve Koşullar bölümümüze bakın.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu